FAQ

FRÅGOR PÅ DET?

Det här med att navigera bland alla olika partyband och hitta det rätta bandet, har vi full förståelse för kan vara jobbigt. Av den anledningen har vi samlat en del frågor och svar nedan, så att ni i ett tidigt stadium får ett hum om vad Dr Dixon som bokat band innebär!FAQ (Vanliga frågor som vi får)


Q.      Vad kostar det?


Kostnaden är helt beroende på var i landet festen är. Våra omkostnader ökar med antal mil vi behöver förflytta oss. Vi tar även ut en extra slant ifall vi behöver vara borta en hel helg (exempelvis vid spelningar som är längre bort än 2 timmar). Jämför med att boka ett gäng hantverkare per timme en helg.....men dela det sedan med typ 100....:-D


Vi tar inte betalt som ett fullblodsband som har det som heltidsyrke, men vi spelar heller inte gratis. Faktum är att vi inte gillar band som spelar gratis....då dessa ofta inte levererar det som just ni behöver! Partyeffekten är viktig! Vi leverar det!

 


Q.      Hur länge spelar ni?


Vi spelar tills festen är klar! Så här är det: Om ni bokar oss, så vill vi spela så mycket det bara går. För rent krasst...vår kväll är ändå "förstörd"...vi packar allt och transporterar till lokalen redan innan era gäster anlänt. Riggar upp allt och soundcheckar för att därefter avvakta tills det är dags för partymusiken. När vi väl drar igång så kör vi oftast 3-4 set a 40-45 minuter.

Strax innan, i pauser samt en stund efter livemusiken spelar vi "DJ-musik" genom vår anläggning, så att det hela tiden är fart på dansgolvet.

Är det så att det finns ett fåtal partyprissar som aldrig vill sluta, så kommer vi likväl att packa ihop och föreslå att ni reder musiken till småtimmarna på egen hand. Blir annars väldigt dyrt med 5-6 musiker som drar timmar in på morgonen för endast ett fåtal.


Vi tajmar in ett Grande Finale så att alla är nöjda mot slutet av kvällen, så oftast behövs inget mer när väl Dr Dixon är klara ;-) 


Q.      Vad spelar ni för musik?


Vi anpassar musikvalet löpande under kvällen. Vi har låtar från rock-n-roll eran på 50-talet, till 70-talsdisco och 80-talets härliga syntålder och glamrocktid. Vi har även dagsaktuella låtar på repertoaren som ständigt uppdateras.
Svenska låtar, engelska låtar och ja....om så önskas så kan vi öva in andra låtar från just er historia (vi behöver då lite framförhållning).


En sak som vi vill vara tydliga med är att vi inte är en jukebox....dvs att man lever i tron om att vi kan spela vilka låtar som helst. Detta kan vara vanligt, då man upplever vår repertoar bred vilket får till följd att man tror att vi kan spela vad som helst :-D


En sak kan vi garantera: Igenkänningsfaktorn på låtarna är stor och att det är mycket svårt att sitta still eller hålla tyst. Ni kommer att ha ömmande fötter och hesa röster på väg hem efter festen.


Q.      Kan ni hjälpa till med mer än partymusiken?


Självklart kommer vi kunna stötta med mer ifall ni önskar det! Det mesta ur ett musikaliskt perspektiv kan vi ordna!

Ett mycket populärt inslag på exempelvis en privatfest är ett Musik Quiz. Detta brukar få igång de flesta och ge en försmak av vad som komma skall


Önskas bakgrundsmusik till fördrink, så ordnar vi även detta.


Det har även hänt att ma önskat sig inslag under middagen, vilket vi efter överrenskommelse kan ordna.


Kort o gott...det mesta brukar vi kunna lösa!


Ta kontakt med oss för svar på era övriga frågor! Vi bits inte...vi vill bara leverara party!